JOHAN TAHON - UNIVERSUS

TENTOONSTELLING SCULPTUREN 1999 - 2021

 wegens groot succes VERLENGD TOT 7 NOVEMBER 2021

 

portret Johan Tahon © Carlo Verfaille - fotograaf

 

 

 

 

Beeldhouwer JOHAN TAHON is een veelheid: licht en duister, eenvoud en mysterie, vrijheid en verknooptheid, hemel en hel, poëzie en metal. Hij kent vele liefdes. Hij is water, lucht, vuur en aarde. Hij is keramiek, gips en brons. Hij is vele Johan Tahons en allen maken ze deel uit van zijn werk.

 

Deze overzichtstentoonstelling toont ze allemaal: alle Tahons naar wie hij de afgelopen twintig jaar koortsig heeft gepeild. De expo biedt naast een geweldige selectie eigen creaties ook een verrassende inkijk in de indrukwekkende privéverzameling van de kunstenaar. Hiertoe hoort veel keramiek – aardewerk van de vroege islam (9e eeuw) tot de Italiaanse renaissance majolica (16e eeuw) – maar ook brieven van August Rodin en Maria Rainer Rilke, en een beeld van Georges Minne. In een geïmproviseerde Wunderkammer wordt het mooiste uit een leven van ontmoetingen getoond.

 

‘Het MOU Museum is een magische plek om naar mijn geschiedenis te kijken en tegelijkertijd aan een nieuwe verhaallijn te beginnen.’
Johan Tahon

 

In verschillende ruimtes van het MOU Museum gaat Tahon in liefdevolle botsing met het zestiende-eeuwse gebouw en de vaste collectie wandtapijten en zilver. Via imaginair in elkaar geschoven beelden krijgt de bezoeker een totaalzicht op het werk van Tahon, op wat hem heeft gevormd en wat hem voortstuwt. Op wat hem kwelt en waar zijn hart van opspringt. Op wie hij was, is en aan het worden is.

 


‘Johans beelden zijn tegelijkertijd herkenbare en raadselachtige wezens. Door ze tegenover de MOU-collectie te plaatsen wordt de bezoeker uitgenodigd ze in hun volle raadselachtige betekenis te lezen.’
Curator Arie Hartog

 


Johan Tahon (Menen, 1965) studeerde beeldhouwkunst en was nog geen dertig toen hij de internationale kunstarena betrad. Zijn sculpturen worden regelmatig tentoongesteld in gerenommeerde galeries en vooraanstaande musea in binnen- en buitenland.  Johan Tahon heeft al vele jaren een atelier in Oudenaarde.

 

 

Johan Tahon

 

 

  FAQ - veelgestelde vragen ivm boeking en tickets

Tickets zijn vooraf online te koop via de link hierboven - of op de dag zelf aan de kassa.

(de reserveringsmodule opent in een nieuw venster)

 

Je hebt een vraag over je bezoek of over je ticket voor de tentoonstelling? Raapleeg onze FAQ via de link hierboven.

(pdf opent in een nieuw venster)


Je kan ons contacteren :
via mail op visituniversus@oudenaarde.be
of telefonisch op +32 55 31 72 51

 

 

 

 

facebookMOU

© MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen - design Digital Cordon Bleu